Reinigen

Doorspoelen

Een cv-installatie doorspoelen is nog niet zo makkelijk als u denkt. U kunt niet zomaar uw systeem met water spoelen. In tegendeel zelfs, van water wordt uw verwarmingsinstallatie alleen maar slechter. Door de kleine zuurstofbelletjes in water wordt het probleem juist verergerd.

Woonhuizen met een cv-ketel en hoofdzakelijk radiatoren kunnen gereinigd worden door middel van de Adey MagnaCleanse. Een krachtige filterunit met 2 hoogwaardige magneten waarlangs het water uit de cv-installatie stroomt. 

Adey MagnaCleanse

Rendement behouden

In combinatie met een reiniger en een hulpmiddel om vuil los te krijgen uit de onderzijde van radiatoren wordt de installatie ontdaan van magnetiet en slip.

Deze methode kan ook gebruikt worden bij nieuw op te leveren woningen om olie, fluxen en vervuiling ontstaan tijdens productie en installatie uit de installatie te doen verwijderen voor in bedrijf nemen. Door deze methode op nieuwe installaties toe te passen en de installatie met een magneetfilter en waterbehandeling te beschermen, zal de installatie zijn rendement behouden en minder storingen en lekkages vertonen.

Power-spoelpompen.

Het verwijderd snel circulerende zwarte ijzeroxide-verontreiniging uit het spoelwater, met behulp van de kracht van twee zware magneten om ijzeroxide uit de waterstroom te halen.
Met magneetfilters die geïnstalleerd worden in lijn met de krachtige spoelpomp.

De cycloonconstructie leidt vervuild water door een krachtig magnetisch veld, zodat zelfs de kleinste deeltjes worden vastgehouden op de centrale magneten., van waaruit ze gemakkelijk kunnen worden gereinigd tijdens en na het spoelen.
Vuil dat zich verzameld kan leiden tot verstoppingen in leidingen met kleinere diameters, kleppen, pompen. “Vuil in een installatie kan tot discomfort leiden, dat wilt u toch niet?

Magneetfilter
Reinigen 2

Een installatie die is behandeld.

De snelle verwijdering van vuil uit het spoelwater voorkomt verzadiging van de reiniging oplossing met zwart slib wat leidt tot een effectievere powerflushing.
De krachtige magneten houden de ijzeroxide en het slib vast, u zult verbaasd zijn hoeveel verontreiniging er in de installatie zat.
Lees ook verder op onze website www.vloerverwarmingverstopt.nl over vervuiling en oplossingen.

Analyse

Om op de juiste wijze uw installatie te reinigen, is het van groot belang dat het op voorhand duidelijk is wat er in uw installatie gebeurt. 

Lees meer

Filteren

Is uw cv-installatie vervuild dan zullen wij een magneet/vuilfilter installeren.

Lees meer

Onderhoud

Door regelmatig het cv-water te controleren en het filter te reinigen blijft de installatie in topconditie.

Lees meer

Materiaal

Om de cv-installatie in topconditie te krijgen en houden heeft u ook de juiste materialen nodig.

Lees meer

Behoud van uw installatie

Om de installatie na reiniging en inregelen optimaal te laten functioneren zullen wij een magneetfilter en een ontluchter/ ontgassers monteren en zo nodig waterbehandeling toepassen.

De installatie kunnen wij periodiek voor u controleren om eventuele nieuwe vervuiling en corrosie voor te zijn.

Offerte op maat?

Wilt u een afspraak of offerte op maat? Neem gerust contact met ons op.

Wij werken in heel Nederland en België.