Utiliteit

Waarom waterzijdig inregelen van de cv-installatie?

Rekon Installatietechniek bv is toegewijd om een nauwe samenwerking met zijn klanten te hebben en te behouden. Wij ondersteunen bedrijven om de installatie in het pand zo efficiënt en energiezuinig te laten functioneren om de energiekosten te verlagen en de ecologische voetafdruk te doen verkleinen. In het klimaat akkoord is afgesproken om minder energie te gaan verbruiken, Rekon kan u daarbij helpen.

Veelal zijn de energierekeningen van uw bedrijf gestegen in de afgelopen jaren, deze verhoging wordt doorgaans verklaard door de verhoging van brandstofkosten. Als de energierekeningen niet financieel bekeken wordt, maar in verbruik m3 zal er hoogst waarschijnlijk een stijging zichtbaar zijn. Een stijging in verbruik is meestal te wijten aan kalkafzetting en corrosie in de warmtewisselaar, leidingwerk en warmteafgifte units zoals radiatoren.

Nefit topline cascade systeem

Wat we het beste doen

Rekon Installatietechniek bv is gespecialiseerd in het detecteren en verwijderen van magnetiet (algemeen bekend in de industrie als magnetisch slib), kalkaanslag en corrosie in het centrale verwarmingssystemen door middel van stroomspoeling.

We hebben speciaal ontworpen apparatuur om aan de behoeften van elke toepassing te voldoen, van een klein gebouw, bijvoorbeeld 20 radiatoren op een installatie met één zone, tot een verwarmingssysteem met meerdere verdiepingen, bijvoorbeeld een hotel; school; hogeschool met maximaal 1000 radiatoren met meerdere zones.

Focus

Rekon Installatietechniek bv is al meer dan 17 jaar bezig met het doorspoelen van huishoudelijke en kleine utiliteitsverwarmingssystemen. Hoewel het niet onmogelijk is om een ​​groot commercieel systeem te behandelen met een standaard elektrische spoelpomp, met een typisch nat systeem van 150 tot 200 radiatoren verdeeld over 4 verdiepingen of een industrieel systeem met 300 tot 1000 radiatoren (alleen typische voorbeelden) het heeft weinig of geen effect zonder het systeem te defragmenteren naar beter beheersbare zones. Deze methode verhoogt gewoonlijk de arbeidstijd en kosten voor de klant.

Zoals u waarschijnlijk heeft ontdekt in uw zoektocht naar commerciële en industriële spoelbedrijven zijn er maar heel weinig actief in deze sector en de meesten gebruiken standaard huishoudelijke spoelapparatuur. Het is een relatief kleine markt en niet rendabel voor fabrikanten die daartoe in staat zijn.

MAGNEETFILTER-INDUSTRIE -VLOERVERWARMING-KWALITEIT
filter

Verminder uw ecologische voetafdruk

Rekon Installatietechniek bv heeft een eigen concept ontwikkeld over de jaren om elk systeem op de juiste manier te behandelen. Wij gaan niet uit van standaard situaties, maar beoordelen elke installatie op zich. 

Door het monteren van een Adey magneet filter kunt u tot 30% op uw energieverbruik besparen.

Adey MC+ range is een nieuw revolutionair additief voor centrale verwarming en wanneer het wordt gedoseerd in een nat verwarmingssysteem, is bewezen dat het de energiekosten met 15% verlaagt.

Door gebruik van Adey reinigingsmiddelen tijdens de spoeling zal kalkaanslag en magnaten (magnetisch slib) beter worden verwijderd, met nog betere eindresultaten.

De besparingen zijn direct en u kunt binnen 18 maanden een totaal rendement zien op uw initiële uitgaven (gebaseerd op een typisch nat systeem van 50 radiatoren).

Hoe het werkt

Water in een verwarmingssysteem heeft zoals bij alle vloeistoffen een oppervlaktespanning, dus met de natuurlijke onvolkomenheden in de samenstelling van het systeem (vooral binnen de radiatoren) wordt er geen optimaal thermisch contact gemaakt. Wanneer gedoseerd met 1% Adey van de totale natte capaciteit verandert de oppervlaktespanning stabiel met meer dan 60%, terwijl het niet corrosief blijft. De oppervlaktespanning wordt gewijzigd door de waterstofbruggen in het water af te breken, waardoor het “natter” wordt en het de imperfecties in een radiator, ketelbuis of warmtewisselaar kan binnendringen. Bij toename van thermisch contact zal de efficiëntie worden verbeterd in de warmteoverdracht. Radiatoren worden sneller warm, de warmteafgifte blijft langer bestaan waardoor de cv-ketel minder vaak in hoeft te komen. Dit alles bespaard brandstof en uw ecologische voetafdruk wordt verkleind.
Isolatie Commercial 2'' - DN50

Isolatie

Om energie verliezen te beperken is er een speciaal isolatiehoes ontwikkeld voor de DRX filter en voor de Industrial Filter.

isolatie filter met iso

Isolatie

De werkzaamheden die wij uitvoeren worden altijd gecontroleerd op energieverliezen.

 

Behoud van uw installatie

Om de installatie na reiniging en inregelen optimaal te laten functioneren zullen wij een magneetfilter en een ontluchter/ ontgassers monteren en zo nodig waterbehandeling toepassen.

De installatie kunnen wij periodiek voor u controleren om eventuele nieuwe vervuiling en corrosie voor te zijn.

Offerte op maat?

Wilt u een afspraak of offerte op maat? Neem gerust contact met ons op.

Wij werken in heel Nederland en België.